Politie doet wapenvondst bij onderzoek naar hennepteelt

woensdag 24 september 2014

Gendt - Bij een onderzoek naar illegale hennepteelt in een woning in Gendt heeft de politie op dinsdag 23 september geen hennepkwekerij maar een behoorlijke hoeveelheid verboden wapens aangetroffen. De 36-jarige bewoner van het huis is aangehouden.

De politie stelde dinsdagavond een onderzoek in naar aanleiding van eenanonieme melding over een hennepkwekerij. Agenten roken inderdaad eenhenneplucht bij de woning en op aanbellen deed de bewoner open.

Handvuurwapen

Direct zag n van de agenten een verdacht voorwerp in de broekband van deman waarop de agenten hun pistool trokken en de man onder controle werd gebrachten zij hem aanhielden. Het bleek om een handvuurwapen te gaan.

Grote hoeveelheid wapens

Er werd een onderzoek in de woning ingesteld en hier werd een grotehoeveelheid aan wapens aangetroffen, waaronder: vuurwapens, luchtbuksen,stroomstootwapens, dummywapens, mortieren, munitie, werpmessen en eenhonkbalknuppel.

Explosieven Opruimingsdienst

De Explosieven Opruimingsdienst kwam naar Gendt en in de mortieren bleek geenlading meer te zitten. De munitie en alle wapens zijn veilig gesteld en wordenonderzocht.

De verdachte, die wel hennep had, is ingesloten en het onderzoek wordtvoortgezet.

(2014102033)

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Babberich | 112 alarmeringen Babberich | Goedkoop Tanken in Babberich | Supermarkten in Babberich | Weerbericht Babberich